header-schoorl.jpg

Buitencentrum bij IJgenweis Schoorl

Alleen geopend voor Take Away 072-7440052

IJgenweis en de Schoorlse Duinen

De duinen van Schoorl zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden. Die vindt u bijna nergens anders. Het zand in de Schoorlse Duinen is zeer kalkarm en daardoor kan er heide groeien. Op sommige plekken, zoals in De Kerf, mag het zand weer stuiven.Er ontstaan spontaan nieuwe duintjes en kuilen. Het duin wandelt als het ware. De zandhagedis vertoeft graag in het zand. Wie geluk heeft, ziet hem zonnebaden.
De Schoorlse Duinen zijn in alle seizoenen prachtig. In de winter, als de rijp op de takken ligt, is het er betoverend stil.

In de lente laten de vele vogels flink van zich horen. Zoals de groene specht en de zeer zeldzame nachtzwaluw. In juni en juli staan tienduizenden dennenorchissen in bloei. Een tapijt van kleine witte orchideeën. In augustus kleurt de heide prachtig paars. En in de herfst groeien er ruim 800 soorten paddenstoelen.
Staatsbosbeheer organiseert regelmatig activiteiten in dit prachtige gebied. Kijk voor de meest actuele activiteiten op www.staatsbosbeheer.nl

Ook voor vergaderen en groepslunches zijn wij de mooiste plek. Wij hebben de ideale locatie om uw vergaderingen of groepslunches plaats te laten vinden, midden in de natuur tegenover het hoogste duin van Nederland in het Schoorlse Buitencentrum van Staatsbosbeheer.

Wij beschikken o.a. over twee multifunctionele ruimtes voor theatervoorstellingen, exposities en workshops. De zalen zijn volledig voorzien van professionele audiovisuele apparatuur en Ijgenweis verzorgt ook hier uw eten en drinken. Voor meer informatie en overleg kunt u een mail sturen naar Schoorl@ijgenweisetenendrinken.nl of bellen naar 0228 745002.


Leuke weetjes
Over IJgenweis Schoorl!

• Meer dan 28 activiteiten
• 150 wilde dieren in het Schoorl
• Nu 7 dagen per week geopend
• Biologisch staat voorop


en nog veel meer...

Reacties
Van bezoekers